Lig jij 's nachts wakker van de Ferrari LaFerrari? Wij ook – en niet alleen omdat die naam zo raar is. Vooral ook omdat ie 963 hybride pk's heeft, omdat ie het geluid maakt van een roedel bronstige dinosaurussen (denken we), en omdat ie in ons nieuwste nummer staat; samen met nog heel veel andere Ferrari's die we uitgebreid aan de tand voelden.

We toonden je eerder in onze eerste rij-indruk van de LaFerrari een korte video-impressie op de openbare weg. Dat was al behoorlijk spannend, vonden we zelf. Maar nu heeft de kauwgum-kauwende TopGear-videomeneer ons nóg een filmpje gegeven, bij elkaar gesprokkeld uit allerlei opplakcameraatjes, die toevallig aan stonden toen we de auto over het Ferrari-thuiscircuit van Fiorano joegen. Dwars, met veel rook. Van dit filmpje worden we zo blij – en nog wel een paar andere emoties ook – dat we het echt even met je moeten delen.

Bekijk dus snel de beelden hieronder, en zorg uiteraard dat je je speakers zo ver open zet dat je buren denken dat je daadwerkelijk door dinosaurussen verscheurd wordt.

Ben je hierna eindelijk bijgekomen, check dan snel het juninummer van TopGear Magazine, waarin je alles leest over onze ervaringen met deze Ultieme Ferrari Aller Tijden – en over nog veel meer. Zo jagen we bijvoorbeeld over een klein Italiaans eilandje met de 458 Speciale, trotseren we besneeuwde bergen met de FF, zetten we de F12 Berlinetta tegenover z'n belangrijkste concurrenten en zetten we de vier illustere voorgangers van de LaFerrari – de 288 GTO, F40, F50 en Enzo – naast elkaar. We kijken naar wat het betekent om een 'goedkope' tweedehands Ferrari te rijden, we praten met opperhoofd Luca di Montezemolo en we duiken dieper in het Corse Clienti-programma van de fabrikant, waarin oude F1-auto's van de Scuderia ingezet worden om trouwe klanten te vermaken.

Mis onze Ferrari mega-special niet!

 


Reacties

Lees meer over ferrari
Lees meer over topgear