Voor de derde keer op rij ging Felipe Massa als eerste over de eindlijn, dit keer in Turkije. Ondanks dat dit geen directe verrassing is, had hij wel een kluif aan Hamilton, die zodoende als tweede eindigde gevolgd door Raikkonen.
 
Heel erg spannend blijkt de race niet. Zeker tot de eerst pitstops rijden Massa en Hamilton voorop en wordt er in de achterhoede hier en daar wat gepasseerd. Fisichella rijdt Kazuki Nakajima uit de strijd omdat hij vergeet te remmen.
 
Na een zeer korte stop blijkt Hamilton ineens veel sneller dan Massa en weet de koppositie te pakken, maar tien ronden later komt hij weer binnen en neemt zijn concurrent de leiderspositie weer over. Als Massa binnenkomt neemt collega Raikkonen het roer even over en Hamilton verspeelt de kans op de overwinning door een derde pitstop.
 
Na 58 ronden over het circuit bij Istanbul worden de overgebleven rijders afgevlagd met als volgorde Massa, Hamilton, Raikkonen, Kubica, Heidfeld en Alonso. De motor van de laatste bleef deze keer heel, maar na een goed begin valt de voormalig wereldkampioen vanwege een pitstop terug. Ook Webber en Rosberg rijden in de punten.

Reacties

Meer van TopGear