We hadden dit jaar een spectaculaire Grand Prix van Brazilië op het circuit Interlagos. Er is al flink gesuggereerd over de verkassing naar Rio, waar ze een nieuw circuit willen aanleggen. Er kwamen wisselende geluiden uit de paddock over de mogelijke overstap naar zo’n 500 kilometer verderop. Een andere discipline is al zover: de MotoGP krijgt sowieso een GP van Rio in 2021. Maar of dat nu zo’n goed plan is… Alhoewel, het kan zomaar de meest explosieve race van de kalender worden.

Al enige tijd discussiëren de president van Brazilië en de organisator van de Braziliaanse GP over een mogelijk vertrek uit Interlagos. Als ze vertrekken, gaan ze naar het Rio Motorpark. Dat ligt op een groot stuk land dat vroeger een militaire basis was. Op deze plek vonden ook de Olympische Spelen van 2016 plaats; in 2014 en 2015 zijn er voor die Spelen 167.000 mijnen ontmanteld. Nu blijkt uit rapporten van Sportlight Agency dat er delen zijn waarvan het niet zeker is of er nog actieve mijnen liggen of niet.

Zandvoort, maar dan net ‘ff anders

Deze rapporten dateren uit de tijd dat de ‘schoonmaak’ plaatsvond. Het probleem is dat men niet de volledige registratie van het gebied kon doen, omdat er overstromingen waren. Oftewel, er zijn gebieden waarvan ze niet zeker weten of er nog steeds actieve mijnen liggen. Dat weerhoudt het Braziliaanse sportsecretariaat er niet van om een wet aan te nemen waarmee de GP van Rio in 2021 gewoon van start kan gaan. Het is de bedoeling dat de GP van Rio tot minstens 2030 op de F1-kalender blijft staan, volgens Soy Motor.

De Spaanse bron beweert ook dat er 64,9 miljoen euro klaarligt voor de bouw van het nieuwe circuit. Het belooft nog een zware klus te worden om het circuit op tijd af te krijgen. Als je het zo bekijkt, heeft Circuit Zandvoort niets te klagen, toch? Maar hoe zeg je stikstofcrisis eigenlijk in het Portugees?

Foto: Ferrari

Reacties

  • sebas heeft op 22 december 2019 geschreven:

    stikstofcrisis vertaalt naar Portugees – crise de nitrogênio

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear