Als je het niet zo’n probleem vindt om elke avond pasta met een blik tomatensaus te eten, dan kun je binnen aanzienlijke tijd best sparen voor dezelfde racesimulator als Max Verstappen gebruikt. Sorry – dan kón je sparen. Want Verstappen heeft zijn racesimulator letterlijk naar nieuwe hoogten getild. Volgens teamadviseur Helmut Marko heeft Verstappen nu een racesim in zijn privéjet.

Als je een beetje het racenieuws volgt, dan weet je dat Max Verstappen recentelijk (heel terecht) een rage quit deed tijdens de virtuele 24 Uur van Le Mans. Door aanhoudende serverproblemen verliest Verstappen zijn koppositie in de race en als de raceleiding weigert de positie terug te geven, houdt de coureur het voor gezien.

Maar de vervelende ervaring weerhoudt Max Verstappen er niet van om door te gaan met simracen. De collega’s van GPfans zagen een opmerkelijke quote van Red Bull-adviseur Marko bij Sport1, waarin de Oostenrijker beweert dat Verstappen zijn privéjet heeft laten ombouwen. Waarschijnlijk hebben ze wat stoelen verwijderd of wat extra aansluitingen gemaakt.

‘Max Verstappen liet racesimulator in privéjet bouwen’

In een interview met Sport1 zegt advisieur Helmut Marko: ‘Hij heeft zelfs zijn privéjet om laten bouwen zodat hij in de toekomst met een simulator rond kan vliegen. Dat is maar goed ook, want Max heeft deze afleiding nodig. Het heeft hem in ieder geval geen windeieren gelegd als je kijkt naar zijn twee wereldkampioenschappen.’

Goed, nu roept Helmut Marko weleens vaker iets, maar helemaal onrealistisch is het niet. Met een salaris van ruim 50 miljoen euro is het een relatief kleine investering. Met een beetje geluk spotten we de racesimulator op het privévliegtuig van Max Verstappen nog eens op zijn Instagram.

Privéjet van Max Verstappen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear