Een geëmotioneerde Max Verstappen riep het vorig jaar al toen hij als wereldkampioen uit zijn F1-auto klom: ‘Kunnen we dit nog vijftien jaar zo blijven doen?’ Voor vijftien jaar tekent Max Verstappen nu niet bij, maar wel voor vijf jaar extra boven op zijn huidige contract dat tot 2023 loopt. Dat maken de coureur en het team vandaag officieel bekend. Volgens De Telegraaf gaat het om de grootste deal in de geschiedenis van de F1 tot nu toe. Daarmee krijgen we meteen een idee van het salaris van Max Verstappen in 2022.

Het salaris van Max Verstappen in 2022

Bronnen melden aan de krant met het grote lettertype dat Max Verstappen nu zo’n 50 miljoen euro per jaar gaat verdienen bij Red Bull. Dat betekent dat de Nederlander ongeveer net zoveel gaat verdienen als zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Het zal stuivertje wisselen zijn, dus als het niet de grootste deal is, dan is het wel de op één na grootste deal in de F1.

Max Verstappen is in ieder geval de best betaalde Nederlandse sporter van dit moment. Als we de lijst van Forbes ernaast houden, zou Max Verstappen ergens rond plek 15 uitkomen als het gaat om de best betaalde atleten wereldwijd. Roger Federer, Tiger Woods, Conor McGregor en Lionel Messi zouden bijvoorbeeld nog een flinke scheut meer verdienen.

Als Verstappen zijn tijd bij Red Bull volhoudt, dan kijken we naar de langste verbintenis tussen een coureur en een team in de geschiedenis van de F1. Ook zal hij het record kloppen voor ‘de meeste races bij één team’. Dat record staat nu op 180 op naam van Schumacher bij Ferrari.

Andere inkomsten van Verstappen

Een belangrijke kanttekening is dat deze bedragen nooit officieel gecommuniceerd worden door de teams of de coureurs en altijd door ‘bronnen’ worden gemeld. Ook goed om te weten is dat die 50 miljoen euro het basissalaris is. De fans moeten nu allemaal opnieuw merchandise gaan kopen met een ‘1’ erop in plaats van de ’33’. Daar verdient de coureur leuk aan. Daarnaast haalt hij extra inkomsten uit sponsordeals, zoals die met Jumbo en Carnext.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)