Voor Mercedes was het even wennen aan het begin van het F1-seizoen. Na zeven seizoenen aan de top, mochten ze in 2022 blij zijn als ze met een gelukje op het podium eindigden. Maar daar gaat in de komende GP van Groot-Brittannië al verandering in komen als het aan technisch directeur Mike Elliott ligt.

Elliott vertelt aan Formula1.com: ‘We zullen nieuwe onderdelen meenemen naar Silverstone. We zullen dan zowel met de auto als het pakket dat we hebben als met de nieuwe onderdelen meer snelheid proberen te vinden.’ Er zullen dus upgrades komen voor het team uit Brackley dit weekend. ‘We willen terug naar het winnen van races. Dat willen we voor het team en de fans’, vult hij aan.

Toch tempert Elliott de verwachtingen: ‘Tegelijkertijd moeten we ook eerlijk zijn tegenover onszelf en erkennen dat we nog steeds iets achter Ferrari en Red Bull zitten. In een normale race gaat het moeilijk worden. Ik denk dat Silverstone een goed circuit is voor ons, maar het zal lastig worden.’

De grote vraag dit weekend wordt dus hoe groot de stap is die Mercedes gaat maken. Naast de upgrades kan het weer ook een rol gaan spelen. Er hangen het hele weekend regenbuien rond Silverstone. Als de nieuwe onderdelen werken en Hamilton of Russell kunnen profiteren van de chaos van een regenrace, zou Mercedes nog wel eens een kans kunnen maken in Groot-Brittannië.

Hoe laat begint F1 op Silverstone?

Vrijdag 1 juli 2022
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 2 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 3 juli 2022
Race: 16:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)