Afgelopen weekend kon Lewis Hamilton bijna een record verbreken. Het scheelde niet veel of hij pakte een ongeëvenaarde negende overwinning op dezelfde plek. De safetycar gooide echter roet in het eten en dit weekend is het de beurt aan Max Verstappen om voor een nieuw record te gaan.

Als Max Verstappen op de Red Bull Ring de overwinning weet te pakken, zal hij de meeste overwinningen van de GP van Oostenrijk op zijn naam hebben staan. Op dit moment staat hij gelijk met Jo Siffert en Alain Prost, die beiden ook drie keer de GP van Oostenrijk wonnen. Verstappen kan dit weekend dus op eenzame hoogte komen.

Huh, maar hij won al vier keer?

Kleine kanttekening is wel dat Verstappen eigenlijk al vier keer heeft gewonnen op de Red Bull Ring. Maar één keer won hij de GP van Stiermarken. Je zou dus kunnen zeggen dat hij het record al heeft, maar voor de liefhebbers van cijfers en statistieken is het fijn als Max dit weekend wint.

Om als eerste over de streep te komen, moet Verstappen uiteraard uitkijken voor de Ferrari’s. Al zal Ferrari er zelf wel weer alles aan doen om ervoor te zorgen dat het Leclerc en Sainz het onnodig lastig hebben dit weekend. Leuke gewoonte van ze.

Ook Mercedes lijkt steeds sneller te worden. En dan hangt er ook nog eens regen in de lucht komend weekend, wat in Oostenrijk altijd voor onvoorspelbaar spektakel zorgt. Dus een overwinning voor Verstappen zal niet vanzelfsprekend zijn. Hieronder zie je hoe laat Formule 1 in Oostenrijk begint vanaf vrijdag.

Hoe laat begint Formule 1 in Oostenrijk?

Vrijdag 8 juli 2022
1e vrije training: 13:30 uur – 14:30 uur
Kwalificatie: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 9 juli 2022
2e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur
Sprintrace: 16:30 uur – 17:30 uur

Zondag 10 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)