Na de vele uitvalbeurten met de Renault-motor, was het voor Max Verstappen dit jaar genieten van de Japanse krachtbron. De Honda-motor was zeer betrouwbaar en viel bij de Nederlander geen één keer uit. Gasly had wel een keertje pech, maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Ook Helmut Marko is erg tevreden over de samenwerking tussen Honda en Red Bull Racing. Vandaag maakte hij bekend dat de Honda-motor nog een jaartje langer in de auto’s van de blikjesconglomeraat ligt.

Ook het tweede team van Red Bull, Toro Rosso blijft gebruik maken van de Honda-motor. Het verlossende woord kwam van Helmut Marko in een gesprek met het Oostenrijkse Servus TV. Door de verlenging maakt Red Bull ook van de Honda-motor gebruik wanneer de nieuwe regels in gaan. ‘Dit is een grote opluchting voor ons. We zijn namelijk zeer tevreden met Honda’, zegt Marko. Als Honda de stijgende lijn volhoudt, kunnen we nog spannende races gaan zien.

Het was nog even wikken en wegen voor de Japanners. Het kostenplaatje was het enige wat ze ervan kon weerhouden om in de F1 te blijven. In 2021 bekijkt Honda de situatie opnieuw. Nu kun je denken: ‘Maar er is dan toch een budgetlimiet en de kosten gaan toch juist omlaag?’ Zeker, maar deze budgetbegrenzer telt niet voor motorenbouwers. Christian Horner zette in ieder geval als doel om volgend jaar met Max Verstappen wereldkampioen te worden.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear