Update: Het blijkt een quote te zijn uit 2015 die nu plots weer het internet over vliegt – neem het dus met een korreltje zout.

België en Nederland hadden op gebied van F1 de afgelopen jaren een mooie uitwisseling. Nederland leverde een topcoureur met de naam Max en België bood een GP op rij-afstand. De verhoudingen zijn een beetje scheef gegroeid. Sinds een jaar heeft Nederland een eigen GP, maar tegelijkertijd proberen de Belgen Max Verstappen te claimen. Tenminste, dat vindt zijn vader Jos.

In een interview met De Telegraaf zegt hij: ‘Iedereen wil op dit moment een stukje Max. Aan de ene kant is dat een mooi compliment voor hem. Hij doet het ongelooflijk goed. In de auto, maar ook buiten. Hij komt goed over, heeft een fris hoofd en blijft zichzelf.’ Het probleem is dat met name de Belgische media wat bezitterig aan het doen is, maar pas sinds Verstappen races wint.

‘Dus ik begrijp dat veel mensen trots zijn. Natuurlijk ben ik dat ook, maar op sommige punten heb ik er wel moeite mee. In de ogen van sommige Belgische media is Max bijvoorbeeld ineens een Belg. Ik vind dat nogal slap. We racen al jaren, maar tot een paar maanden geleden werd er in België weinig of niet over hem geschreven en nu beweren ze ineens dat hij van hen is. Ik zie het zelf absoluut niet zo’, zegt Jos tegen De Telegraaf.

Is Max Verstappen een Belg of een Nederlander?

Max Verstappen is inderdaad geboren in het Belgische Hasselt en zijn moeder Sophie is Belgisch. Maar volgens Jos is er geen twijfel mogelijk: ‘De situatie is dat Max beide nationaliteiten heeft, omdat Sophie en ik getrouwd waren toen hij werd geboren. Aangezien hij onder een Nederlandse licentie racet, is hij iets meer Nederlands dan Belg. Zo voelt hij het zelf. Als Nederland tegen België moet spelen, is hij voor Oranje.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)