Van de kersverse wereldkampioen Formule I verwacht je dat hij snel is op vier wielen. Daarom waren we enigszins verbaasd om te zien dat Kimi Raïkkönen voor zijn plezier rijdt op een speciaal voor hem ontworpen zitzak.

Eerlijk gezegd wisten we niet dat de vliegende Fin een voorliefde heeft voor gemotoriseerde tweewielers. Maar als hij dan toch zo nodig moet, dan hadden we hem bij voorkeur gezien op een scheurijzer van Ducati of MV Agusta. In ieder geval iets Italiaans, met een motorblok dat pas bij 12.000 toeren lekker op gang komt.

Maar nee, Raïkkönen kiest voor een ouderwetse hardtail. Een custom chopper die gemaakt werd door de firma Hardcore Cycles. Daar heeft Kimi kennelijk goede ervaringen mee, want het is de tweede motorfiets die hij er heeft laten maken. Dit apparaat is dan ook de Iceman 2, en we hebben het idee dat het de enige motorfiets is waar originele badges van Ferrari op zijn aangebracht. Over prestaties en rijgedrag geen woord, maar rijden op dit gevaarte is vast iets heel anders dan de auto van de zaak waar Kimi een aantal weekenden per jaar in mag sturen.

Reacties

Meer van TopGear