Na het dramatische weekend voor Ferrari in Melbourne pakt Kimi Raikkonen vandaag in Maleisië de eindoverwinning. Kubica finishte bijna twintig seconden later als tweede.
 
Het had zo mooi kunnen zijn voor Ferrari. Beide bolides mochten vanaf de eerste startrij vertrekken. Maar Felippe Massa verloor na dertig ronden de macht over het stuur, glijdt van de baan zo de grindbak in. Geen traction controle meer. Blijkbaar toch even wennen voor de Braziliaan. Robert Kubica profiteerde dankbaar van deze fout en werd knap tweede.
 
Lewis Hamilton is waarschijnlijk blij dat de race over is. Een om snel te vergeten. Hij startte vanaf de negende plek en wist zich toch nog een weg te banen naar de vijfde plaats. Helaas voor hem was zijn pitcrew nog niet helemaal wakker. Ze kregen in eerste instantie met geen mogelijkheid het rechter voorwiel eraf. Daarmee verloor de Brit vele kostbare seconden en zicht op een podiumplek. Gelukkig voor het team van McLaren wist Heikki Kovalainen wel het ereschavot te bereiken. Hij kwam als derde over de streep. Trulli rijdt een goede race en pakt de vierde plaats.
 
Uitslag:
1.         Raikkonen                  Ferrari             1:31:18
2.         Kubica                       BMW                1:31:38
3.         Kovalainen                 McLaren           1:31:57
4.         Trulli                          Toyota             1:32:04
5.         Hamilton                    McLaren           1:32:05
 
Volgende race op 6 april in Bahrein.

Reacties

Meer van TopGear