Aston Martin verraste niet alleen vriend en vijand door een podium te pakken tijdens de GP van Bahrein. De deelname van Lance Stroll was al een wonder op zichzelf. In aanloop naar de testdagen maakt Aston Martin bekend dat Stroll een ‘klein fietsongeluk’ heeft gehad. Het team wilde niet verder uitweiden over de blessure, maar later bleek dat Stroll twee gebroken polsen overhield aan het ongelukje.

In een video op Instagram neemt Stroll je mee door zijn herstelproces. ‘Op zaterdag 18 februari ben ik tijdens een training in Spanje op mijn fiets gevallen. De scans lieten zien dat ik een breuk en verplaatsing had in mijn rechterpols, een breuk in mijn linkerpols, een gedeeltelijke breuk in mijn linkerhand en uiteindelijk nog een breuk in de grote teen van mijn rechtervoet’, schrijft Stroll. Auwie.

Genezing van de blessure

Na de operatie van zijn rechterpols voorspelt de dokter dat Stroll pas weer in Saoedi-Arabië kan racen. ‘Als ik hard zou werken en met een beetje geluk was hij optimistisch dat ik in Bahrein zou kunnen racen’, zegt Stroll. Zijn andere pols moet vier dagen in het gips: ‘Mijn medisch team bedacht een programma dat me zou helpen om de mobiliteit en kracht in mijn polsen te herstellen.’ En dat werkt.

Stroll stapt in tijdens de vrije trainingen met het verband nog om zijn polsen. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat zijn hand nog niet helemaal hersteld is. Zijn engineer draagt Stroll op om bocht 1 en 2 strakker te nemen. ‘Ik kan het niet man, mijn handen’, reageert de coureur. Toch doet hij mee aan de kwalificatie waarin hij als achtste eindigt.

Stroll tijdens de race met twee gebroken polsen

In de race beukt Stroll bijna zijn teamgenoot van de baan. Beide Aston Martins houden wonder boven wonder geen schade over aan het incident. De rest van de race doet Stroll wat van hem gevraagd wordt. Hij eindigt als zesde. Teamgenoot Alonso eindigt dankzij geweldige inhaalacties en technisch malheur van Leclerc op de derde plaats. High five, Lance! Of ja…

Reacties

  • ester heeft op 9 maart 2023 geschreven:

    leuke site

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)