Dat moment van het jaar is vandaag weer gekomen: het speculatieseizoen in de Formule 1 is van start gegaan. Ben je klaar voor een flinke dosis ‘wat als’-jes en ‘misschien dat’-jes? De aftrap is gegeven door Lawrence Stroll, eigenaar van Racing Point F1-team waar zoonlief Lance onder contract staat. Zijn mogelijke actie kan effect gaan hebben op Max Verstappen en Red Bull.

Lawrence Stroll verdiende zijn zakken geld door te investeren in kledingmerken als Tommy Hilfiger en Ralph Lauren. Naar schatting bezit hij een vermogen van 2 miljard dollar (omgerekend zijn dat heel veel euro’s). Naast het F1-team, schijnt Stroll de meest waardevolle collectie klassieke Ferrari’s te hebben van de wereld, maar dat bewaren we nog voor een ander artikel.

SportPesa RacingPoint Aston Martin Formula One Team

Het blijkt dat Stroll een meerderheidsbelang wil kopen in Aston Martin en het merk wil koppelen aan zijn F1-team. Het zou een logische stap kunnen zijn aangezien het team van Stroll, net als de V8-modellen van Aston Martin, worden aangedreven door Mercedes-motoren. Daarnaast staat de fabriek van Racing Point dichtbij het testcentrum van Aston Martin in Silverstone.

Aston Martin kan het geld van Lawrence Stroll goed gebruiken. De koers zweeft op dit moment rond de 5 miljard pond, wat ver onder het hoogtepunt van 17 miljard pond is. Zouden we graag de Pink Panthers zien veranderen in het British Racing Green van Aston Martin?

Max Verstappen en Red Bull Racing

Je kunt je nu afvragen, waar komt Max Verstappen in dit verhaal voor? Het zit dus zo: Aston Martin is de titelsponsor van Red Bull Racing. Dat wil niets anders zeggen dat het merk van Aston Martin op de auto staat, Aston Martin een aantal marketingacties mag doen met het F1-team en dat Aston Martin in de volledige naam staat van het raceteam (Aston Martin Red Bull Racing Formula 1 Team). Daarnaast helpt Red Bull uiteraard met de ontwikkeling van de Valkyrie.

Als Stroll een meerderheidsbelang koopt in Aston Martin, zal het Engelse merk niet meer Red Bull, maar Racing Point gaan steunen met flinke zakken geld. Het is niet bekend hoeveel Aston Martin jaarlijks overmaakt om op de auto van Max te mogen staan, maar je kunt ervan uitgaan dat het effect gaat hebben op de schatkist van Red Bull Racing. En dus op de prestaties van hun auto’s.

Foto: Racing Point F1 Media

Advertentie

Reacties

  • Jan Bongers heeft op 5 december 2019 geschreven:

    Natuurlijk zit Red Bull te wachten op het geld van Aston Martin (NOT). En dan zal dus ook zeker geen invloed hebben op de prestaties van het team.
    Wat een vreemde afsluiting.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie