Max Verstappen is op magistrale wijze tweede geworden tijdens de Grand Prix van Maleisië. Teammaat Daniel Ricciardo eiste de eerste plek op, zijn eerste overwinning in twee jaar tijd. Nico Rosberg werd derde.

Het was een enerverende race op het circuit van Sepang. Max Verstappen startte uitstekend (de problemen met de koppeling, die hem de afgelopen paar races zijn start kostten, lijken inderdaad voorbij te zijn). In de tweede bocht sloeg het noodlot toe in de gedaante van Sebastian Vettel. Die wilde iets wat niet kon, reed Rosberg bijna uit de wedstrijd (hij spinde). Voor Vettel was het einde race. Verstappen kon de crash ternauwernood ontwijken, maar leverde wel meteen een paar plekken in en lag zevende.

Voor Lewis Hamilton leek het vanaf dat moment een eenvoudige race te worden. Helaas pindakaas: zijn motor gaf met veel rook en vuur de geest.

Max leek lange tijd zelfs op de eerste plek af te stevenen. Hij ging al in de tiende ronde naar binnen voor nieuwe banden. Hamilton en Ricciardo gingen later, waarna Max op kop lag. Na zijn tweede, wederom vroege stop, leek hij de wedstrijd uit te kunnen rijden, terwijl Hamilton en Ricciardo nog een keer naar binnen zouden moeten. Het team van Red Bull Racing besloot echter anders. Het haalde, om de 1/2-overwinning veilig te stellen, Verstappen en Ricciardo gelijktijdig naar binnen. Daarmee omzeilde men het risico dat Max’ banden het misschien toch niet tot de streep zouden halen, en wist zich verzekerd van de eerste twee plekken.

Max liet op diverse plekken weer inhaalacties zien die bij geen ander zouden zijn opgekomen, en getuigde wederom van veel race-inzicht én teamspirit. Een gedenkwaardige race!

Foto’s: Max Verstappen Infopage

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear