IJzersterk knokwerk van Max Verstappen en een totaal verdiende eerste plek! En voorlopig is Max de laatste winnaar in Maleisië: volgend jaar valt de GP van de agenda. Niet gek zo, een dag na je verjaardag.

Gisteren verliep de kwalificatie voor Vettel dramatisch. Hij moet achteraan beginnen, terwijl zijn rivaal Hamilton op pole position staat. Vlak voor de start van de race, zijn er problemen met de Ferrari van Räikkönen. Dit betekent dat hij niet aan de race kan beginnen. Max Verstappen mag vanaf de derde plek starten, dus hij en Ricciardo kunnen hierdoor gelijk de jacht op Hamilton openen.

Het heeft vlak voor de race geregend op Sepang International Circuit. Hierdoor is er minder grip op de baan bij de start van de race. Er hangt ook nog meer regen in de lucht, dus iedereen is voorbereid op nattigheid.

De start van de GP van Maleisië 2017

Bij de start is vooral Bottas heel goed weg. Hij haalt meteen Ricciardo in en zit gelijk Verstappen op de hielen. Die weet de Fin net aan af te houden en houdt de tweede plek vast. Hamilton heeft al snel een beetje problemen met zijn Mercedes, hierdoor kan Verstappen Hamilton inhalen en pakt hij de leiding van de race. Ricciardo opent tegelijkertijd ook de aanval op de andere Mercedes.

Max trekt gelijk een gat van tweeënhalve seconde tussen zichzelf en Hamilton. Hij zorgt er dus al snel voor dat de Brit zijn DRS niet meer kan gebruiken. Ricciardo probeert dan nog een keer Bottas voorbij te komen en deze keer lukt het wel. De Mercedes is compleet het tempo kwijt op dit circuit, want Verstappen loopt nog verder uit en Ricciardo komt steeds dichter in de buurt van Hamilton.

Pitstops

In de 27e ronde komt Hamilton binnen voor een pitstop. Een ronde hierna komt Verstappen ook nieuwe banden halen en dit verloopt zonder problemen. Ricciardo pakt hierdoor even de leiding, en hij besluit om langer door te blijven rijden.

Inmiddels rijdt Vettel op de vijfde plek en weet hij ook Bottas af te troeven. De race leek dramatisch te beginnen voor de Duitser, maar hij weet iedereen in te halen en zit alweer stevig in de punten. Verstappen blijft ook na de pitstops ver vooraan rijden en staat niet onder druk van een andere coureur.

De eindfase

Ricciardo kan niet zo rustig rijden. Met nog tien ronden te gaan komt Vettel steeds dichterbij de Red Bull. De Australiër moet uit alle macht verdedigen om nog een podiumplek te behouden. Het lukt hem net aan en hij mag de laatste plek op het podium innemen.

Max Verstappen blijft de hele race ver vooraan rijden en ook aan het einde van de race komt hij niet in gevaar Als een wereldkampioen rijdt hij deze race uit. Hij rijdt als eerste over de finishlijn en pakt zijn tweede overwinning in de Formule 1. Hij houdt Hamilton de hele race achter zich en wint de GP van Maleisië!

Uitslag van de GP van Maleisië 2017

1.  M. Verstappen 1:30:01.290
2.  L. Hamilton +12.770
3.  D. Ricciardo +22.519
4.  S. Vettel +37.362
5.  V. Bottas +56.021
6.  S. Perez +1:18.630
7.  S. Vandoorne +1 ronde
8.  L. Stroll +1 ronde
9.  F. Massa +1 ronde
10.  E. Ocon +1 ronde
11.  F. Alonso +1 ronde
12.  K. Magnussen +1 ronde
13.  R. Grosjean +1 ronde
14.  P. Gasly +1 ronde
15.  J. Palmer +1 ronde
16.  N. Hulkenberg +1 ronde
17.  P. Wehrlein +1 ronde
18.  M. Ericsson +2 ronden
19.  C. Sainz Jr. +27 ronden
20.  K. Raikkonen +56 ronden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over formule 1