Het leven van Daniel Ricciardo gaat er het komende jaar anders uitzien dan de voorgaande twaalf jaar. Na vertoefd te hebben bij McLaren en Renault is hij weer terug op zijn oude stekkie, maar dan wel als testcoureur. Ricciardo heeft laten vallen dat hij niet uitsluit om in 2024 weer vooraan bij de startlijn te willen staat, misschien wel Red Bull Racing. Hier maakt Pérez zich geen zorgen om.

Verstappen zal niet zo snel de laan uit gestuurd worden bij Red Bull, dus dan zou Pérez zijn plekje moeten inleveren. Vooralsnog gaan er wat loze geruchten rond en is er niets zeker. Al kun je er wel zeker van zijn dat Ricciardo maar wat graag weer in de Red Bull stapt als tweede rijder. Hij moet dan wel eerst zijn mojo terugvinden; vergeet niet dat hij ooit boven regerend kampioen Vettel eindigde in het kampioenschap.

De Mexicaanse coureur maakt zich geen zorgen. Hij vertelt tegen Sky Sports F1 dat hij ‘erg relaxed’ is. ‘We leven altijd onder veel druk. Aan mijn kant verandert er niets’, zegt Pérez. De coureur is zelfs blij dat Ricciardo het team komt versterken: ‘Ik denk dat het een geweldige prestatie voor het team is om een coureur als Daniel te hebben. Hij gaat veel toevoegen aan ons team.’

Pérez over zijn vriendschap met Ricciardo

Pérez kan het goed vinden met Ricciardo: ‘Hij is een geweldige gast, hij is een van de jongens met wie ik het meeste omga in de paddock. Het is geweldig om Daniel in het team te hebben.’ Voorlopig zal Ricciardo inderdaad alleen wat marketing- en simulatorwerk gaan doen. Wat Ricciardo hierna gaat doen, is ook voor de coureur zelf nog een mysterie. Er kan wel een kans komen bij Red Bull.

Het contract van Pérez loopt af aan het einde van 2024. Tot die tijd zal hij de teamgenoot zijn van Max Verstappen. Voorlopig zal het management van Red Bull niet van Pérez af willen. Hij schikt zich prima in de rol van waterdrager. Hoe anders is dat bij Ferrari en Mercedes waar de coureurs op een gelijk level acteren, wat kan zorgen voor onnodige spanning binnen het team.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)