Na zijn enorme crash afgelopen weekend moet Romain Grosjean nog even herstellen. Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi, vervangt de Haas-coureur in het aankomende F1-weekend en maakt daarmee zijn debuut in de klasse. De 24-jarige Braziliaan begon zijn carrière in de NASCAR, maar stroomde al snel door naar kampioenschappen als de Formule 4 en Formule 3. Hij rijdt nu voor Pinnacle Motorsport in het F3-kampioenschap.

Pietro Fittipaldi testte eerder al voor Haas in 2018 en 2019. Compleet vreemd zal de auto dus niet aanvoelen voor de coureur. Volgens een persbericht van Haas skipt Romain minimaal één race. Het is dus niet uitgesloten dat Fittipaldi ook nog de laatste race van het seizoen zal rijden. Romain wordt momenteel behandeld aan brandwonden op de achterkant van zijn handen na de crash tijdens de GP van Bahrein afgelopen zondag.

De Sakhir GP

De volgende race zal wederom in Bahrein gereden worden, maar dan op een andere lay-out van de baan. De coureurs razen over voor het eerst in de geschiedenis van de F1 over het buitenste asfalt van het circuit. De race krijgt de naam Sakhir GP. De dagen zijn gelijk: trainen op vrijdag, kwalificeren op zaterdag en racen op zondag. Zal de jonge Fittipaldi het talent van zijn opa kunnen aanboren?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear