Update: De FIA heeft de hoogte van de geldstraf bekendgemaakt.

De kogel is door de kerk. Na ongetwijfeld een hoop discussie heeft de FIA bepaald wat de straffen voor Red Bull Racing zijn voor het overschrijden van de budgetcap in 2021. De F1 meldt nu dat het team een Accepted Breach Agreement (ABA) hebben getekend. Hierbij pleiten ze schuldig en accepteren ze hun straffen.

Red Bull Racing zou zich schuldig maakte aan een ‘kleine overtreding’. Red Bull gaf 1,86 miljoen pond (of 2,16 miljoen euro) te veel uit, wat neer komt op 1,6 procent te veel. Volgens teambaas Horner heeft het team van Verstappen geen profijt gehad van de extra uitgaven omdat het zou uitgegeven zijn aan randzaken en niet aan de auto.

De straffen voor Red Bull

Red Bull Racing zou en financiële straf krijgen en een sportieve straf. De eerste spreekt voor zich: ze moeten een boete betalen van 7 miljoen dollar, wat ongeveer 7 miljoen euro is. De tweede straf is een reductie van de tijd die ze in de windtunnel mogen doorbrengen. Daarmee krijgen ze dus minder kans om de aerodynamica van de auto verder te ontwikkelen.

Andere teams zullen vast een mening hebben over deze straf. In principe betekent dit dat team met diepe zakken zich minder strikt aan de budgetcap hoeven te houden, omdat ze de boete makkelijk kunnen veroorloven. Anderzijds gaat het hier om slechts een relatief klein bedrag en iets wat lijkt op een eerlijke fout. Het gedoe van de afgelopen weken is ook een goede reden om niet over de schreef te gaan.

Envelop boete verkeersboete 2023

Ook interessant: Dit betaal jij in 2023 aan verkeersboetes

Nu we het toch over straffen hebben

Reacties

  • Chris heeft op 28 oktober 2022 geschreven:

    Te dure lunches serveren, dat was misschien een belangrijke oorzaak van de overschrijding. Laten ze maar een boterham van thuis meenemen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)