Voordat corona zich met alles begon te bemoeien, was het plan om in 2021 het nieuwe reglement voor de F1 te introduceren. Het nieuwe boek met regels moest als een grote reset-knop fungeren. De kansen van de teams zouden gelijker zijn en de races spannender. Door corona is het nieuwe reglement een jaartje uitgesteld en racen de teams eigenlijk nog een keer met de auto’s van vorig jaar. Red Bull introduceert daarom vandaag de RB16B – de doorontwikkeling van de RB16 van vorig jaar.

Overigens is het geen beslissing van Red Bull om de auto in grote lijnen hetzelfde te houden. De organisatie achter F1 bevroor de ontwikkeling van de auto’s, waardoor teams verplicht zijn hun 2020-model door te ontwikkelen. De meeste auto’s zullen, volgens Christian Horner, voor 60 procent hetzelfde zijn als vorig jaar. De teams zijn vrij om nieuwe kleuren te gebruiken, maar voor andere onderdelen hebben de teams twee ‘tokens’ (zie het als drankmuntjes bij een festival) te spenderen.

De Red Bull RB16B is de auto van Max Verstappen en Sergio Perez. Het team noemt de auto ‘hetzelfde, maar anders’. Nieuw voor Max Verstappen is in ieder geval zijn teamgenoot. Hopelijk kunnen de twee samen een sterker front vormen om Mercedes op afstand te houden. Met de RB16 wist Red Bull vorig jaar 11 podiums te pakken en twee overwinningen. Het team wil dat momentum gebruiken om dit jaar een titel te pakken.

Laatste jaar Honda

Het seizoen van 2021 is het laatste seizoen dat Red Bull met het Honda-logo rijdt. Vanaf 2022 nemen ze de productie van de motor zelf in handen. Naar alle waarschijnlijkheid wil Honda op een hoogtepunt eindigen, dus hopelijk wisten ze een paar extra pk te vinden, plus wat bijpassende betrouwbaarheid.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)