De grote vraag is natuurlijk of Verstappen zijn titel kan prolongeren. Ik denk dat hij en zijn team een waanzinnig goede uitgangspositie hebben. Hoewel ze vorig jaar tot het eind hebben gestreden, lijkt het erop dat ze de auto voor dit jaar wel heel goed ontwikkeld hebben. De RB18 lijkt nu een van de snelste, zo niet de snelste F1-auto te zijn.

De snelste tijd die Verstappen op de laatste testdag reed, leek hij ook vrij makkelijk neer te kunnen zetten. Je krijgt niet het idee dat ze in kwalificatietrim hebben gereden. Dat wil zeggen, met weinig brandstof aan boord en alles op standje maximaal. Je kreeg nu nog echt de indruk dat ze aan het testen en aan het proberen waren.

Of is de Mercedes de snelste F1-auto?

Mercedes kwam in de testen in Bahrein met een waanzinnige upgrade voor de auto. De auto is een soort UFO geworden met de zijkanten die nu zo schuin naar beneden aflopen. Het is zeker niet mooi, maar als coureur interesseert het je alleen of de auto snel is. Het is iets heel innovatiefs en daarbij lijkt het ook nog eens legaal te zijn. Andere teams zullen ervan balen dat ze iets gemist hebben toen ze dit ontwerp zagen.

De uitspraken hoef je niet te geloven

Toch is het nog lastig om te zien wat het effect van dit ontwerp is op de prestaties van de auto. Het vaste riedeltje van Hamilton is om zijn eigen team in de underdog-positie te duwen. Dat deed hij nu ook weer. En zelfs George Russell is al goed geïntegreerd in het team, want die begon ook al te roepen dat Ferrari de absolute favoriet is en dat Mercedes niet mee zal doen voor overwinningen.

In het verleden kwamen ze na zulke uitspraken bij de eerste race opdagen en verpletterden vervolgens de concurrentie. Maar ik denk dat de regelwijzigingen nu zo groot zijn dat het team nu wel echt een probleempje heeft, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Dat kan met meerdere factoren te maken hebben. Het kan zijn dat ze vorig jaar toch te intens de titelstrijd hebben beleefd. Een andere mogelijkheid is dat ze gewoon een verkeerde beslissing hebben genomen in het ontwerpproces.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)