Inmiddels weet je het wel: bij de onthulling van de RB18 werd niet de echte auto van Max Verstappen getoond, maar een generiek showmodelletje. Red Bull wilde alle aerodynamische ingrepen van Adrian Newey nog even onder de pet houden. Je wilt de concurrentie immers niets geven om af te kijken.

Hoewel Red Bull (en alle andere teams) ongetwijfeld alles geheim houdt tot de eerste race, moest de RB18 toch echt naar buiten tijdens de eerste testdag in Barcelona. Daar is de daadwerkelijke Red Bull RB18 van Max Verstappen voor het eerst te zien.

Red Bull laat de RB18 een beetje zien

Red Bull koos natuurlijk wel wat tactische foto’s om openbaar te maken. Zo zijn de details slecht zichtbaar (we hebben de eerste foto wat opgetrokken in Photoshop) en er zijn vanuit het team geen foto’s van de achterkant. Gelukkig bestaat er nog zoiets als Twitter, waar betere foto’s zijn te vinden van de details. Dan pas is goed zichtbaar dat Red Bull een totaal andere route koos dan de concurrerende teams.

Wat opvalt zijn de sidepods. Dit zijn de luchtinlaten naast de bestuurder. Die zijn fors en zweven als het ware op de RB18. Helemaal onderaan de pagina zie je in een vergelijking pas goed hoe radicaal het ontwerp is. Ook is de diffuser lekker extreem en de hele auto ziet er agressief uit. De effecten van deze onderdelen gaan we pas echt goed zien tijdens de eerste race in Bahrein.

Detailfoto’s van de RB18

De sidepods van Red Bull, Mercedes en Ferrari

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)