Van de eerste vijf F1-races die op het moment van schrijven zijn verreden in 2023, waren er vier op een stratencircuit. In het restant van het seizoen komen er tussen de permanente circuits nog eens vier voorbij. Tien jaar geleden waren vier van de negentien races op een stratencircuit. Nu is dat acht van de 23. Die groei lijkt niet te gaan stoppen.

Eerder werd bekend dat Londen wel trek heeft in een GP en dat de gesprekken hierover gestaag vorderen. Nu blijkt dat ook de burgemeester van Madrid een race in zijn stad ziet zitten. Hij doet zijn verhaal bij de Spaanse krant Marca. ‘De onderhandelingen over een Grand Prix in Madrid verlopen redelijk goed’, aldus de burgemeester. Hij wil nog geen percentage hangen aan de kans dat er ook een race in Madrid komt.

Burgemeester Martínez Almeida vertelt ook waarom zoveel grote steden graag het toneel van een F1-race willen zijn: ‘Het is een van de grootste evenementen die er bestaan en steden worden beoordeeld op hun vermogen om geweldige evenementen aan te trekken.’ Over het circuit hoeft de organisatie niet na te denken, want er ligt al een circuit vlak boven Madrid, genaamd Jarama. Kunnen ze daar fijn gaan racen, toch? Blijkbaar niet.

Circuit voor de GP van Madrid

Volgens Marca wijst alles erop dat er gekozen wordt voor een baan in de stad bij het trainingscomplex van voetbalclub Real Madrid en het beursgebouw IFEMA. De precieze vorm van de baan vind je in het Twitter-bericht hieronder. De voorzitter van IFEMA schijnt al contact te hebben gehad met F1-baas Stefano Domenicali. Marca verwacht dat als de GP van Madrid komt, hij de race in Barcelona zal aflossen. Dat circuit mag tot 2026 de Spaanse GP organiseren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear