Uit het niets wist George Russell gisteren pole position te pakken op de Hungaroring. Carlos Sainz start vandaag naast hem op de voorste startrij. Daarachter vertrekken Leclerc en Norris van rij twee. Red Bull kende een ongelukkige kwalificatie, waardoor Verstappen vanaf P10 en Pérez vanaf P11 vertrekt. De baan is droog als de race begint, waardoor alle coureurs op de droge banden starten.

George Russell heeft een goede start en weet zijn leiding te behouden. Hij houdt de Ferrari’s achter hem die ook dezelfde plekken behouden. Daarachter zijn beide Red Bulls ook sterk weg. Na de eerste ronde rijdt Verstappen achtste, met Pérez achter hem. Vervolgens komt er direct een virtual safety car omdat er een deel van de voorvleugel van Albon op de baan ligt.

Max snijdt door het veld heen

Na die VSC werkt Verstappen zich een weg naar voren. Na twaalf ronden rijdt hij op de vijfde plek, achter Lewis Hamilton. In ronde zeventien komen zowel Verstappen als Russell naar binnen voor nieuwe medium banden. Sainz doet een ronde later hetzelfde, maar komt dan alsnog achter Russell de pitstraat uitrijden. Hij moet ook zijn teamgenoot Leclerc voorbij laten als die zijn pitstop maakt.

Op de nieuwe medium banden is Leclerc een stuk sneller dan Russell. Na een aantal inhaalpogingen die niet lukken, neemt hij in de 31e ronde de leiding over door laat op de remmen te gaan in de eerste bocht. Daarna gaan Sainz en Verstappen in de aanval bij Russell, maar die komen niet voorbij de Mercedes.

Ferrari gaat in de fout

In de 40e ronde gaat Verstappen naar binnen voor nieuwe medium banden. Hij wordt gevolgd door Russell, die dan zijn plaats aan de Nederlander verliest. Leclerc wisselt vervolgens naar de harde banden, maar die duren te lang om op te warmen. Daarom kan Verstappen na een ronde de Ferrari inhalen om de virtuele leiding over te nemen. Vlak daarna spint hij echter in de op-een-na-laatste bocht. Daarom gaat Leclerc weer voorbij aan hem.

Max herstelt snel zijn fout want vier ronden later haalt hij Leclerc opnieuw in. De harde banden willen maar niet werken voor de Ferrari van Leclerc. Het duurt niet lang voordat ook Russell aanklopt voor de tweede plaats. De Engelsman kan zonder al te veel moeite de titelrivaal van Verstappen passeren.

Het wordt erger voor Ferrari

Leclerc wil de harde banden daarna niet meer en wisselt dan naar de zachte banden. Daardoor valt hij terug naar P6. Het wordt nog erger voor Ferrari want Hamilton is een stuk sneller dan Sainz en pakt de laatste podiumplek af van de Ferrari-coureur. En Lewis gaat nog verder want hij haalt daarna ook zijn teamgenoot in voor P2.

Verstappen komt daarna niet meer onder druk te staan en wint dominant de race na een start vanaf de tiende plek. Lewis Hamilton pakt de tweede plek en Russell mag op de laatste podiumplek staan. De Ferrari’s eindigen als vierde en zesde en zullen flink achter hun oren moeten krabben in de zomerstop.

Uitslag van de GP van Hongarije 2022

 1. Max Verstappen
 2. Lewis Hamilton
 3. George Russell
 4. Carlos Sainz
 5. Sergio Pérez
 6. Charles Leclerc
 7. Lando Norris
 8. Fernando Alonso
 9. Esteban Ocon
 10. Sebastian Vettel
 11. Lance Stroll
 12. Pierre Gasly
 13. Guanyu Zhou
 14. Mick Schumacher
 15. Daniel Ricciardo
 16. Kevin Magnussen
 17. Alexander Albon
 18. Nicholas Latifi
 19. Yuki Tsunoda
 20. Valtteri Bottas

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)