De zilveren pijl zou door de kerk zijn. Hamilton en Mercedes zijn eruit gekomen wat betreft het contract voor 2021, zo meldt F1-Insider. Een bron zou de website hebben ingefluisterd dat het salaris van de wereldkampioen gelijk blijft, met 40 miljoen euro per seizoen, maar dat Hamilton wel een lege plek krijgt op zijn helm en overall om zelf advertenties op te zetten. Dat stukje vastgoed kan hij zelf verkopen om wat extra geld binnen te halen.

De Verstappen-clausule

Smeuïger is het tweede gerucht. Lewis Hamilton zou een zogenoemde ‘Verstappen-clausule’ in zijn contract hebben waarbij hij een teamgenoot kan wegstemmen, zonder dat Mercedes daar moeilijk over doet. De reden voor deze clausule zou zijn dat Max Verstappen op het wensenlijstje van teambaas Toto Wolff staat. Op dat soort concurrentie binnen het team zit Hamilton blijkbaar niet te wachten. Ergens een groot compliment voor Verstappen, en ergens jammer. Want wie wil er nou niet Verstappen en Hamilton zien strijden in gelijkwaardige auto’s?

Goed, voor nu dus allemaal geruchten waarvan we de waarheid wellicht nooit volledig kunnen achterhalen; contracten blijven vaak na het tekenen achter slot en grendel in archiefkasten liggen. Het lijkt er echter wel op dat Hamilton het aankomende F1-seizoen gewoon voor Mercedes uitkomt. In 2021 rijden de teams voor de laatste keer volgens het oude reglement. Vanaf 2022 worden de kaarten opnieuw geschud en wordt het écht weer interessant.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)