Als je Max Verstappen een beetje volgt, weet je dat de Nederlandse superster geen snars geeft om records. Ook het evenaren van het aantal overwinningen van Ayrton Senna deed de coureur afgelopen weekend weinig. ‘Ik hoop dat er nog veel meer bij komen’, was zijn standaard reactie. Omdat wij records wel leuk vinden, hebben we er een opgedoken uit 1952 dat Verstappen binnenkort kan verbreken.

In de 49e ronde van de GP van Miami pakte Verstappen de leiding in de race door teammaatje Pérez in te halen. De drie daaropvolgende races leidde Verstappen van start tot finish. Daarmee heeft hij nu 223 rondjes achter elkaar aan de leiding gereden. Coureurs als Mansell en Senna haalden een hoger aantal rondjes, maar het record is gevestigd door Alberto Ascari in 1952.

Van de acht races die er werden verreden in 1952 reed Ascari er vier achter elkaar aan de leiding. Van de GP van België tot de GP van Nederland was Ascari 304 rondes lang de leider. Verstappen leidde tot dusver evenveel GP’s, maar moet dus nog wel even aan de bak om in de buurt te komen van het record van Ascari uit 1952.

De races waren vroeger langer

Vroeger legden de coureurs per race tussen de 300 en 400 kilometer af. Om je een beeld te geven: de GP van Duitsland bestond uit 18 rondes op de Nürburgring Nordschleife. Die race duurde iets langer dan drie uur. Nu moeten races minimaal 305 kilometer lang zijn. De eerste ronde nadat de 305 kilometer wordt overschreden, is de laatste ronde. Daarnaast mogen races maximaal twee uur duren aan racetijd.

Wanneer kan Verstappen het record uit 1952 verbreken?

Voor de eerste kans op het verbreken van het record uit 1952, moet Verstappen de GP van Oostenrijk van start tot finish leiden. Dan staat zijn teller op 294 rondjes. Na de race op de Red Bull Ring moet Verstappen dus nog acht ronden aan de leiding rijden. Dat zou dan moeten gebeuren tijdens de GP van Groot-Brittannië. Met de huidige vorm van Verstappen en zijn RB19 is dat scenario niet ondenkbaar.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie