Een man in een lange digitale regenjas in een donker steegje op het internet weet het zeker: Max Verstappen krijgt de volgende race al de gloednieuwe Red Bull RB14. Aankomend weekend al, tijdens de GP van Spanje. Een internet-ridder met connecties in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes laat dit weten op het Verstappen-forum. Dit klinkt misschien alsof iemand iets te enthousiast is geworden van een overdosis Red Bull, maar deze gebruiker wist vorig jaar ook als eerste te melden dat Verstappen zou promoveren.

De nieuwe RB14 zou per ronde ongeveer anderhalve seconde sneller zijn dan de oude RB13. Laat dit nou net de voorsprong zijn die Mercedes en Ferrari op Red Bull hebben. Als de RB14 dit gat weet te dichten, kan Red Bull dus nog makkelijk om het kampioenschap mee gaan doen. Het seizoen is immers net begonnen.

De snellere auto wordt mogelijk gemaakt door aanpassingen in de ophanging, bodem en de neus. Lucht-magiër Adrian Newey heeft al eerder bewezen dat hij kan toveren met de aerodynamische pakketten van F1-auto’s. Dat zou hij nu weer hebben laten zien door de aanpassingen in de nieuwe auto. Ook heeft Renault afspraken gemaakt met het team om de motor zo betrouwbaar mogelijk te maken.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Of zien we vrijdag de nieuwe auto waarmee Verstappen kampioen gaat worden? Beslis zelf maar.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)