Het begint een beetje zielig te worden voor de overige negentien F1-coureurs. Week na week reizen de beroepsrijders de wereld over om ingemaakt te worden door een Limburger. De concurrentie zou een moord plegen om erachter te komen wat het geheim van Verstappen is. Wellicht dat we het geheim van Verstappen nu gaan ontrafelen.

Voor ieder raceweekend plaatst Red Bull Racing een video van Pérez of Verstappen die in de simulator een rondje rijdt over het circuit. Bij de video’s met Verstappen valt op dat Verstappen een vreemde tik heeft. Telkens wanneer hij het gaspedaal volledig heeft ingedrukt, maakt hij een beweging met zijn voet. Je ziet het ook terug in de video hieronder waarbij Verstappen op Zandvoort rijdt.

Een geheime knop?

Als je een aluminiumfolie hoedje opzet, kun je bedenken dat er in de Red Bull misschien wel een geheime knop bij de hakken zit. Dit geheime wapen zou alleen werken als je hem met de hak activeert, en zo kan de FIA het tijdens reguliere onderzoeken niet vinden. Dit is misschien wat vergezocht, want er is een iets meer voor de hand liggende verklaring.

Waarom doet Verstappen dit?

Coureur en Youtuber Scott Mansell (geen familie van Nigel) heeft een verklaring voor de vreemde tik van Verstappen. De regerend wereldkampioen in de F1 schijnt de tik met zijn rechtervoet te hebben sinds zijn kartjaren, maar ook in de andere Formule-klassen zou het handig zijn. Volgens Mansell geeft Verstappen het tikje om een onnodig foutje te voorkomen.

Je begrijpt dat je bij het racen soepel en zo snel mogelijk naar vol gas wilt gaan. Wanneer je de voetbeweging naar vol gas smooth wilt uitvoeren, kan je voet van het pedaal glijden, en dan ga je niet zo snel meer. Door zijn hak naar de zijkant te bewegen, zorgt Max er volgens de coureur voor dat zijn voet niet van het pedaal glijdt bij het soepel accelereren.

Nu glijden de schoenen van F1-coureurs niet gemakkelijk van het pedaal, omdat het pedaal is afgemeten op de voet van de coureur en er weinig ruimte is om uit te glijden. Maar zoals we al zeiden: Verstappen doet dit al sinds zijn jeugd en lijkt het niet af te leren.

Nog een andere mogelijke reden

Als we de beelden nog eens in slow-motion bekijken, lijkt het erop dat Verstappen zijn voet ook wat laat zakken met het tikje. Het kan dus ook zo zijn dat hij de bal van zijn voet gebruikt voor het gevoelig progressief opbouwen van pedaaldruk en de vol gas houding liever met zijn tenen vasthoudt. Wat de reden ook is, blijkbaar is het er zo ingeprent of vindt Verstappen het zo fijn dat hij het nu nog steeds doet, of hij nu virtueel of in de echte wereld racet.

Advertentie

Reacties

  • Tim heeft op 10 september 2023 geschreven:

    Zoveelste site die op blokkeren gaat door clickbait titels en natuurlijk onzin discussie over ‘geheimpjes’. Was allang bekend dat Max hier en reden voor heeft en niemand gaat dankzij een video opeens de nieuwe Max worden..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie