Voordat je alvast vertrekt om voor de files uit in Zandvoort te zijn: er is nog geen officieel bericht vanuit het circuit of F1-eigenaar Liberty Media. Het is wel zo dat zelfs het nieuws op televisie bericht dat F1 in Nederland volgend jaar doorgaat. Vanaf volgend jaar zal de GP van Nederland op Circuit Zandvoort plaatsvinden in mei.

Dat meldt Motorsport Week en zij verwachten dat het officiële bericht volgende week vanuit F1 verschijnt. Er zou getekend zijn voor vijf jaar. Dat betekent dus dat we tot en met 2025 F1 in Nederland hebben. De maand mei zou gekozen zijn zodat de GP van Nederland niet de GP van België in augustus bijt, gezien daar ook een hoop Nederlanders op afkomen.

F1 in Nederland vervangt de GP van Spanje, misschien

De GP van Nederland zou de Spaanse GP kunnen vervangen als Liberty Media geen deal zou kunnen sluiten met de Spanjaarden. Het zou de eerste F1 GP op Nederlandse bodem zijn sinds 1985. De eerste Grote Prijs van Nederland vond plaats in 1952. Sinds de laatste F1-race kwam een nieuwe ronde al vaker in de kranten en media, maar tot nu toe is het nog nooit gelukt.

Als de GP van Nederland doorgaat, trekt de gemeente van Zandvoort de portemonnee voor 4 miljoen euro. De helft daarvan moet het verkeersleed verzachten. Iedereen die op een zonnige dag of tijdens een evenement naar Zandvoort ging, weet wat voor een hel het is om ook maar ergens te komen. Ook gaat een deel naar groene initiatieven om het evenement duurzamer te maken.

Niet te vroeg juichen

Tegen Motorsport.com zegt Jan Lammers: ‘De situatie is onveranderd. We boeken lekker progressie, we zetten de puntjes op de i en we gaan nog steeds vooruit. Het FOM is leidend, daarin is niets veranderd. De geruchten zijn leuk maar we moeten niet te vroeg juichen, daar waken we voor.’

Als het hele feest doorgaat, gaan de F1-coureurs en de teamleden hun familie en vrienden volgend jaar weinig zien. Als alle huidige races blijven, genieten we volgend jaar van maar liefst 23 races. De GP van Vietnam is namelijk ook al bevestigd. We zijn benieuwd naar volgende week, wanneer het officiële bericht zou komen.

 

Foto’s: Red Bull Content Pool

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie