Alleen op de koffie komen met een enorme zak geld, is niet genoeg om F1-coureur te worden. Al zou je dat aan de hand van de prestaties van sommige coureurs wel vermoeden. We noemen verder geen namen, maar het begint met La en eindigt op Tifi. Nee, om F1-coureur te worden, moet je eerst een superlicentie behalen. En daar moet je best wat voor doen.

Volgens GPfans moet je hiervoor bijvoorbeeld een theorie-examen afleggen, twee jaar ervaring hebben in single seaters en 300 kilometer gereden hebben in een moderne F1-auto. En als je eenmaal een F1-superlicentie hebt, dan moet je hem elk jaar verlengen. Gek genoeg kost dat voor de ene coureur meer geld dan de andere.

We verklappen alvast dat de superlicentie voor Latifi het goedkoopst zal zijn volgend jaar. Volgens GPfans is het namelijk zo dat je per WK-punt zo’n 1.300 euro moet betalen. Hoe meer races Max wint, hoe duurder zijn verlenging dus is. Verstappen is voorlopig ruim 400.000 euro kwijt. Dat kan nog oplopen naar boven de 600.000 euro. Een kleine investering als je kijkt wat de Nederlandse coureur terugkrijgt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear