De uitdrukking ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ gaat in de tech-industrie niet op. Zo kun je bij Apple telefoons halen, maar ze zijn ook bezig met (software voor) een zelfrijdende auto. Daarnaast heeft Apple een eigen streamingsplatform met de naam Apple TV. Het schijnt dat ze voor dat platform de exclusieve wereldwijde uitzendrechten voor de F1 willen kopen.

Als de geruchten kloppen, krijgen de F1-bazen een bod dat moeilijk te weigeren is. Volgens BusinessF1Magazine heeft Apple 2 miljard dollar per jaar over voor de F1-uitzendrechten. Dat is het dubbele van wat de F1 nu vangt. De digitale groenteboer zou de rechten voor zeven jaar willen hebben. Wees gerust Android-gebruikers, ook in de Play Store kun je Apple TV downloaden.

Vanaf wanneer kan Apple de F1-rechten in Nederland krijgen?

Viaplay mag tot het einde van 2024 de F1 uitzenden. De onderhandelingen voor de Nederlandse uitzendrechten beginnen ongeveer een jaar voordat het contract afloopt, dus er zullen ongetwijfeld al gesprekken gaande zijn. Het is geen geheim dat Ziggo ook weer heel graag F1 wil uitzenden, maar we gokken dat het nogal kansloos is om tegen Apple op te bieden.

Het is de vraag of Viaplay meebiedt voor de Nederlandse F1-uitzendrechten. In een persbericht maakte Viaplay eerder dit jaar bekend dat het bedrijf zich terugtrekt uit zes landen: De VS, Polen, Estland, Letland, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast werden 350 werknemers ontslagen. Hierdoor stortte de aandelenkoers in en werd Viaplay 1 miljard euro minder waard.

In andere landen lopen de laatste contracten af aan het einde van 2029. Deze liggen niet allemaal bij Viaplay, maar bijvoorbeeld bij Canal+ in Frankrijk en bij Sky in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer alle contracten zijn afgelopen, wil Apple de enige op de wereld zijn met F1-uitzendrechten. Een abonnement op AppleTV kost momenteel in Nederland 6,99 euro. Viaplay kost trouwens 15,99 euro per maand.

Reacties

  • Amy heeft op 2 oktober 2023 geschreven:

    Boycotten die zooi. Weg met apple…..

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear