Het eerste moment dat er nieuwe F1-teams aan de grid toegevoegd worden, lijkt voor nu pas 2026 te zijn. Lijkt, want de F1 voegt nu zelf een team toe aan de raceklasse. Hè? Vandaag lanceert spellenmaker EA Sports de trailer van de nieuwe F1-game, F1 23. Daarbij wordt een nieuwe team toegevoegd met de naam Kronnersport Racing.

Het team werd gepresenteerd als een parodie op de echte teamlanceringen, inclusief ongemakkelijke gesprekjes tussen presentatoren en teamleden. Die teamleden zijn de fictieve personages Tim Fellows als teambaas en Devon Butler als één van de coureurs. Jij bent de teamgenoot van Butler, genaamd Aiden Jackson. De storyline van vorig jaar wordt dus doorgezet.

Daarnaast is er een vrouwelijk personage dat F2-kampioen wordt in de trailer. Vervolgens kom ook zij bij het nieuwe team. Verwacht dus dat je kunt kiezen tussen deze dame over het verhaal van Jackson. Wat we uit de trailer nog meer opmaken, is dat er voor het eerst in de F1-games een rode vlag kan komen. Dat kon eerder nog niet in de racegame.

Releasedatum van F1 23

Op 16 juni komt de game uit. Op het doosje van de reguliere versie staan Norris, Hamilton en Leclerc. Koop je de ‘Champions Edition’? Dan siert een juichende Verstappen op de cover. Het motto van de nieuwe F1-game is trouwens ‘Ben de laatste om te remmen’. Die tactiek leverde ons al verschillende keren een DNF op, maar ach, druk op de flashback-knop en je kunt het nog eens proberen.

Eerste beelden van de nieuwe F1-game

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear