Online racen met je maten kan de leukste en kwalitatief-uitermate-teleurstellendste bezigheid zijn. Zeker wanneer je weet dat je verliest, omdat de vader van je vrind de nieuwe Thrustmaster á duizend euro heeft gekocht zodat zoonlief van jou kan winnen. Hoe lekker is het andersom: wanneer iemand – genaamd Verstappen bijvoorbeeld – met een controller iemand anders – genaamd Pérez bijvoorbeeld – verslaat die een simulator van duizenden euro’s gebruikt.

In aanloop naar de GP van Mexico plaatst gameontwikkelaar EA Sports een video met Max Verstappen, maar voor de verandering niet in een simulator maar met een controller. ‘Ik ben opgegroeid met het spelen met de controller, dus laten we eens zien hoe het gaat’, zegt Verstappen. Hij vertelt ook dat het een nieuwe ervaring is op dit spel. Verstappen noteert een tijd van 1 minuut en 19,47 seconden.

Red Bull Racing deelt ook een video met een rondleiding over het virtuele Autódromo Hermanos Rodríguez. Sergio Pérez neemt plaats in de sim. Beide coureurs gebruiken DRS (kijk maar naar de twee blauwe lampjes rechtsbovenin het stuur) en gebruiken de batterij niet. Pérez klokt een 1.19,891. Pérez is dus bijna een halve seconde trager dan Verstappen met een controller. In het echt zat Pérez trouwens 0,16 seconden achter Verstappen tijdens de kwalificatie.

Verstappen met de controller

Pérez in de simulator

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)