Als je een nieuwe auto koopt, dan wil je natuurlijk even alle knopjes proberen. Deze Audi-rijder kreeg een bijzondere boodschap toen hij de ‘sync’-knop van zijn verwarming indrukte: ‘Deze functie is niet gekocht’. Daarmee lijkt de tijd dat Audi blanco knopjes installeerde voorbij. De Deense eigenaar plaatste het videootje op Reddit met de boodschap ‘deze [knop] herinnert mij eraan dat ik gierig ben’.

De bestuurder bestelde zijn Audi Q4 e-tron zonder de optionele airconditioning met drie zones, een optie die in Nederland 711 euro kost. Meestal, of in ieder geval vroeger, kreeg je in zo’n geval een verwarmingspaneel met slechts één temperatuurregelaar en zonder sync-knop. In sommige gevallen zit er dan een blanco knopje waar bij andere auto’s de sync-knop zit.

Blijkbaar heeft Audi besloten om alle auto’s met hetzelfde paneeltje uit te rusten. Dat betekent dus dat alle auto’s, ongeacht of ze gescheiden klimaatzones hebben, de sync-knop hebben. Met deze knop zet je alle klimaatzones op dezelfde temperatuur. Wie niet voor de gescheiden klimaatzones gaat, krijgt dus een knopje zonder functie op het dashboard. Het lampje gaat overigens wel branden als je hem indrukt.

Achteraf opties downloaden tegen betaling

Het is niet duidelijk of de hardware bij de Audi Q4 aanwezig is om de functie achteraf te activeren. Wel is het zo dat Audi via de boordcomputer (of via de app) het mogelijk maakt om opties tegen betaling te activeren. Dit noemen ze ‘functions on demand’. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijks betalen voor de grootlichtassistent of tegen betaling de parkeerassistent activeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)