Toch wel een beetje jaloers. Onze grootste vangst ooit was een Magikarp die niet alleen splash, maar ook al tackle kon – de Duitse politie vist gewoon een hele Audi RS 6 uit het water. Deze rode powerstation met 605 pk werd afgelopen donderdag uit de rivier de Neckar gehaald nadat hij er zondag in was beland.

Het is een bijzonder verhaal. De bestuurder had hoge nood en stopte om een plasje te plegen langs de weg. Bij het wegrijden selecteerde hij de verkeerde versnelling en reed hij achteruit het water in. Wat ons betreft een wat overdreven manier om te maskeren dat je tegen de wind in hebt staan plassen.

De bestuurder zwom naar de kant

De bestuurder kon uit het dakraam van de Audi klimmen en naar de kant zwemmen, maar de auto dreef verder en zonk uiteindelijk. Omdat onduidelijk was waar de auto precies lag, werd de rivier afgesloten voor vrachtschepen. Met een sonar werd de Audi RS 6 uiteindelijk ruim drie dagen later gevonden op 2,5 meter diepte.

De Audi RS 6 belandt in de modder

De berger bindt twee lussen aan de velgen om de auto uit het water te takelen. Heel voorzichtig gebeurt het allemaal niet, want eenmaal op het droge wordt de RS 6 op zijn zijkant in de modder gelegd. Ze hadden overigens niet heel veel keuze, want door de manier waarop de auto op de bodem lag, konden niet alle vier de haken bevestigd worden.

Niet dat het veel uitmaakt, want de auto is toch wel finaal afgeschreven. Wat dat betreft zijn auto’s net mensen: als je ze een paar dagen onder water legt, doen ze het doorgaans niet zo goed meer. Iemand nog een leuk setje velgen nodig voor z’n Audi A6?

Audi RS 6 uit het water gevist in Duitsland

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)