Zoals je weet is Tesla niet vreemd van een geinige gimmick in de auto. Heel functioneel zijn bijvoorbeeld het scheetkussen of de navigatie op mars niet echt. Dat doet BYD anders, met een supercar van een submerk met de naam YangWang. De auto heet de U9 en hij heeft een aantal trucjes in huis. Zijn ophanging is zo geavanceerd dat hij kan dansen als Shakira en dat hij ook op drie wielen kan rijden.

‘Mijn auto kan ook op drie wielen rijden’, kun je denken, maar de YangWang U9 doet het beter (tenzij je een Citroën DS rijdt die ook een wiel kan missen). In plaats van een vonkenregen over het wegdek doordat de remschijf over het asfalt sleurt, houdt de ophanging de U9 recht. Je zult in de video hieronder zien dat de U9 niet constant waterpas blijft, maar goed, rechtsvoor wordt de grond niet geraakt.

De YangWang U9 wil eventjes lekker dansen

Daarnaast doet de YangWang U9 zijn best om een lowrider te zijn. Het ‘hoppen’ met hydrauliek zoals Chevy Impala’s dat kunnen, lukt de Chinese supercar nog niet. Hij kan wel zijn heupen van vóór naar áchter en van links naar rechts gooien. Het ziet er wat kolderiek uit, maar het laat wel zien dat als je op een hobbelig B-weggetje rijdt, de auto kan anticiperen op hoogteverschil. En dus ook als je een wiel mist.

Daar houdt het niet op. Doordat de U9 vier elektromotoren heeft, kan hij op zijn plaats een volledige draai maken. Mocht je dan nog niet misselijk genoeg zijn, dan is er nog een sprintje van 0 naar 100 km/u binnen twee seconden of de dansende ophanging. Volgende week zouden we nog meer info moeten krijgen over de YangWang U9, wanneer hij officieel gepresenteerd wordt.

BYD YangWang U9 op drie wielen

Dansende BYD YangWang U9

Reacties

  • Weg met China heeft op 11 april 2023 geschreven:

    Diezelfde “slimme” elektronica wordt gebruikers om de bestuurder en zijn of haar omgeving te bespioneren.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear