Als je het hebt over de lowrider-cultuur in Californië, waarbij auto’s worden voorzien van grote compressors en een extreem… actieve ophanging, is er één auto die als boegbeeld fungeert. De Nederlandse cultuur heeft de afgetrapte roze Chevy uit Flodder; daar hebben ze de Impala van 1961 tot 1964. Het exemplaar in onderstaande video heeft een bijzonder verhaal: hij verscheen ooit in een videoclip van rapper Tupac Shakur. Je merkt al: dit verhaal is een stuk vrolijker dan de BMW 7-serie van 2Pac.

In een nieuwe video van TopGears American Tuned ontmoet Rob Dahm een man die luistert naar de naam Long Beach Lloyd. Dat rolt een stuk lekkerder van de tong dan Amstelveen Gerard. Naast zijn coole naam, bezit Lloyd Kohler – zoals ie echt heet – deze bijzondere auto. Zijn Chevrolet Impala uit 1961 figureerde in de muziekvideo van het nummer To Live & Die in LA van 2Pac.

Kohler vond de Impala op Craigslist. Dit is een soort Marktplaats, maar nog net iets gekker. In eerste instantie wil hij de lowrider precies zo houden zoals ie in de videoclip is, maar dat is mislukt. Nu zijn alleen het interieur, de vloermatten en de lak nog hetzelfde als toen. Om van de Chevy een echte lowrider te maken, voegde Kohler een hydraulische ophanging toe om de Impala te laten ‘hoppen’.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear