Skoda laat vlak voor de presentatie van de aanstaande Superb wat schetsen van de nieuwe auto zien. Volgens het merk heeft de nieuwe Superb ‘een nog emotioneler uiterlijk’. Als die emotie ‘tevredenheid door het zien van het meest praktische ding denkbaar’ is, dan zijn we het ermee eens. Want ziet hij er niet wonderbaarlijk verstandig uit? Zeker als stationwagen.

De nieuwe Superb is getekend aan de hand van de nieuwe ‘Modern Solid’-ontwerptaal. De koplampen zijn wat scherper en de achterlichten zijn opgefrist, maar verder lijkt ie nog veel op zijn voorganger. De grille is nog steeds een donkere, volle snor zoals die van Chick Hicks uit Cars. Tik door de afbeeldingen en je komt het prototype tegen.

Volgens de hoofdontwerper van Skoda, Oliver Stefani, zie je op de tekeningen een ontwerp ‘gekenmerkt door scherp getekende lijnen, duidelijk gedefinieerde dynamische proporties en een hoekige stijl.’ Kijk nog maar eens goed naar de schetsen, want Skoda zegt dat deze Superb ‘het boegbeeld van de designtaal’ van het merk gaat worden. Andere modellen zullen dus dezelfde kenmerken krijgen.

Motoren van de nieuwe Skoda Superb

Qua motoren maakte Skoda al eerder het een en ander bekend. Voor het eerst is de gewone Superb er met een mild-hybride aandrijflijn. De 150 pk sterke viercilinder wordt geholpen door een 48-volt startgenerator. De stationwagen – die Skoda Combi noemt – komt daarbij ook nog als plug-in hybride. Je zou er straks 100 kilometer elektrisch kunnen rijden.

Lees ook: Dit zijn de tien hybrides met de grootste elektrische actieradius

Heel veel meer wil Skoda voorlopig niet kwijt over de vierde generatie van de gezinsauto. Op 2 november is de grote presentatie van de Superb. Wat we wel al mogen weten, is dat de Superb langer, groter en aerodynamischer is. De hoofd- en bagageruimte zouden allebei ‘flink toegenomen’ zijn. Fijn voor basketbalteams. Volgende week lees je hier meer over de nieuwe Superb.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)