Over de openbare weg driften terwijl je je zinnen uit het script opleest, dat is lastig. Bovendien zou bij elke blooper de auto opnieuw uitgedeukt moeten worden. Daarom worden de shots in de auto vaak los opgenomen van de echte achtervolging. Daar hebben ze in Hollywood een slim apparaat voor – met een nog slimmere bediening. Kijk mee op de set van de Netflix-film Day Shift.

De Chevrolet C20 van het personage van Jamie Foxx wordt op een onderstel (ook wel Motion Base Set genoemd) gezet dat alle kanten op kan bewegen. Je kent een vergelijkbare constructie nog wel van de simulator, de kermis of de racesim die bijvoorbeeld in het Ziggo F1 Café stond. Maar het mooiste van de set-up is de koffer met de controller om de boel aan te sturen.

In een metalen koffer zit dezelfde constructie, maar dan in het klein. Met je handen kun je eenvoudig de auto op de Motion Base Set bedienen. Op de achtergrond hoor je iemand instructies roepen wat de auto moet doen, bijvoorbeeld linksaf slaan of een hobbel nemen. Check de interessante beelden van stuntman Gee Alexander hieronder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear