Met name de Toyota Hilux en de Land Cruiser hebben al de reputatie dat ze onverwoestbaar zijn, maar als je écht onverwoestbaarst wilt hebben, dan moet je even langs Inkas. Dit Canadese bedrijf bepantsert de Land Cruiser 300 zodat het het rijdende equivalent wordt van een Nokia 3310, algemeen bekend als het taaiste object ter wereld.

De gepantserde Toyota Land Cruiser werd naar IABG in Duitsland gestuurd, wat een soort Euro NCAP is, maar dan met duizend bommen en granaten. De testinstantie trakteerde de Land Cruiser op bijna 800 geweerschoten, tien granaten, twee landmijnen en 15 kilo TNT (op een afstand van twee meter).

De inzittenden overleven het, de lak wat minder

De Land Cruiser heeft minimaal een polijstbeurt nodig en wat kabelbindertjes om de bumpers weer vast te zetten, maar de passagiers zijn ongeschonden na al het geweld. Al zou je er alsnog niet graag in willen zitten, denken we. Het is niet duidelijk of de auto nog op eigen kracht kan bewegen na de explosies.

De stevige Land Cruiser van Inkas verdient na de tests certificaten voor bepantseringsniveau’s VPAM VR7 en ERV2010. Wil je liever wat anders dan een Toyota rijden, dan heeft het bedrijf van vrijwel elke grote SUV een gepantserde uitvoering, inclusief de Rolls-Royce Cullinan en Bentley Bentayga.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie