De spiritueel opvolger van de McLaren F1 staat te trappelen om naar de eigenaren te gaan. Inmiddels is de ontwikkeling klaar, is het technische team van Gordon Murray Automotive tevreden en zijn ook de testcoureurs blij met het resultaat. Voordat de supercar naar de klanten gaat, moet hij een laatste ondertekening krijgen van de grote baas zelf. Daarom rijdt Gordon Murray nog even in de GMA T.50.

Daarvoor brengt ontwikkelingscoureur Dario Franchitti de supercar van de fabriek in Dunsfold naar het huis van Murray in Shelford. In principe hoeft de coureur dat niet te doen, maar ach, elke reden om in deze auto te stappen grijp je beet toch? Deze openbare wegen kent Murray als zijn broekzak. Hij testte er in zijn raceperiode ook verschillende F1-auto’s.

Murray over de GMA T.50

Eenmaal aangekomen bij huize Murray geeft Franchitti de auto aan Murray. ‘Ik heb er lang op gewacht, dus ik denk dat ik ervan ga genieten’, zegt de grote baas voordat hij gaat rijden. In zijn testritje laat hij de Cosworth V12 even flink werken. Op dat moment ontglipt hem zelfs even een glimlachje. Ja, ook Murray is meer dan tevreden over het eindresultaat.

‘Dit is echt de volgende [McLaren] F1 en dat was vier jaar geleden mijn intentie. De T.50 moest alles leveren wat die auto ook deed, maar dan beter en dat is wat ie doet. Hij is zo gefocust op de bestuurder en het is een geweldige auto om in te rijden. En de motor, wow. Die is gewoon verbijsterend. Het proberen om vol gas te gaan is opwindend. Het is een machtige, machtige motor’, aldus Murray.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear