Je hebt hier de afgelopen tijd vaak ‘de allerlaatste van zijn soort’ kunnen lezen. Helaas is het in de meeste gevallen de waarheid, zo ook voor de GMA T.50. Hij is het klapstuk voor hypercars met een atmosferische V12. En wat voor einde is het. Om erachter te komen of het allemaal echt zo geweldig is als het klinkt, rijden we met de GMA T.50 in en rond Barcelona.

Na een korte uitleg over de T.50 kunnen we op pad. Daar vinden we direct een belangrijke vraagstuk: hoe gaat de auto van Gordan Murray om met drempels? De T.50 blijkt er totaal geen moeite mee te hebben. Overigens rijden we hier met de PS 4-versie. Deze is niet aangekoppeld op een spelcomputer, maar is het vierde en laatste prototype voordat de T.50 in productie gaat.

Lees ook: Zo bouwt Cosworth V12-motoren voor de GMA T.50

Verder in de video jagen we door tunnels met ruim 10.000 tpm en zoeken we het hoger en rustiger op wanneer we met de GMA T.50 over wat bergpaden rijden. Ook komen we een tolpoortje tegen waarbij we ons vlak voor de slagboom realiseren dat we in het midden zitten en dus niet bij de zuil kunnen. Dat en veel meer kun je bekijken in de video hieronder. Vergeet niet je volume op te schroeven.

In de volgende editie van TopGear magazine, nummertje 222, vind je de hele review van de GMA T.50.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear