Lang stond de Mercedes-AMG C 63 bekend als een van de heerlijkste V8-sedans die je kon kopen. De nieuwste generatie moest echter, tot ongenoegen van velen, vier cilinders inleveren in ruil voor een elektromotor. Het aankomende nieuwe topmodel van AMG, de opvolger van de Mercedes-AMG GT, lijkt die dans te ontspringen. Een autospotter zag dit prototype rijden in de sneeuw. Daarbij is goed hoorbaar dat er een V8 onder de motorkap ligt.

Het is niet de eerste keer dat de opvolger van de Mercedes-AMG GT gespot wordt, maar nog niet eerder was het motorgeluid zo goed hoorbaar. Wat er precies onder de motorkap ligt, is voorlopig nog geheim. We weten dus niet of de V8 het in zijn eentje moet doen of dat hij hulp krijgt van een elektromotor. Daarom zijn vermogenscijfers ook nog niet bekend.

Wat zou het toch tof zijn als Mercedes de hybride aandrijflijn met 4,0-liter V8 uit de GT 63 S E Performance in deze coupé krijgt gepropt. Als het vermogen hetzelfde zou blijven, zou de volgende Mercedes-AMG GT zomaar 639 pk kunnen hebben… Bekijk en beluister vooral de beelden hieronder.

De opvolger van de Mercedes-AMG GT met V8

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)