Als je dol bent op filerijden, dan gaat er niets boven Carfreitag op de Nürburgring. Bij het weekend van Goede Vrijdag is het altijd topdrukte rond en op het circuit in de Duitse Eifel. Over een stukje dat normaal een kwartier duurt, kun je dan gerust twee uur doen. Zo kun je gemakkelijk het moment koesteren.

Naar onze smaak is Carfreitag nét even iets te druk, maar sommige mensen willen het voor geen goud missen en nemen de files voor lief. Bovendien is er op elk moment van de dag wel iets te zien. Er rijdt genoeg dik spul rond en de bestuurders zijn vaak niet te beroerd om even hun motor te laten horen.

Nederlandse Audi RS 6 blaast iets op

Ook deze Nederlandse Audi RS 6 wilde graag even zijn launchcontrol laten zien. Het lanceren van een vierwielaandrijver blijft altijd een riskante onderneming, dat blijkt wel. De toeren lopen op, maar zodra de voet van de rem gaat, schiet de stationwagen niet van zijn plek – er is wel een schurend geluid hoorbaar.

Wat er precies sneuvelt, is niet duidelijk. Er ligt geen enorme plas olie op het asfalt (zoals omstanders al benoemen) dus het zal wel geen differentieel of transmissie zijn. Volgens de reacties op YouTube is het een aandrijfas die het loodje heeft gelegd.

Update: De video’s zijn verwijderd

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)