Wist je dat een duizendpoot helemaal geen duizend poten heeft. Je leven is inderdaad een leugen. Gelukkig heeft de elektrische quad van het Finse 18 Wheels wel het aantal wielen dat je verwacht. Elk wiel heeft dus zijn eigen motor én zijn eigen ophanging. En met dit unieke vervoersmiddel hoef je nooit meer te remmen voor drempels.

De achttienwieler kan volgens de makers over obstakels tot 20 centimeter rijden zonder snelheid te verliezen. Hier geeft het bedrijf een voorbeeld van in de video hier beneden. De elektrische quad lijkt inderdaad weinig moeite te hebben met grote stenen of een boomstam, al is er nog wel wat winst te behalen in de balans van het apparaat.

Ergens in oktober van dit jaar wil 18 Wheels de productieversie onthullen. Je kunt nu wel alvast een testrit aanvragen. Het bedrijf meldt nog niets over batterijen of de power van de elektromotortjes. Bij de presentatie zal dit vast bekend worden. Aan het einde van het filmpje zie je hoe de productieversie er ongeveer uit moet komen zien. Best een cool ding, toch?

De elektrische quad met 18 wielen aan het werk

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie