Laten we beginnen met een feitje dat je misschien nog niet kent. De directeur van de Guinness-brouwerij – ja, die Guinness – kwam met het idee van het Guinness Book of Records puur om ruzies op te lossen. Maar bijna onmiddellijk na de oprichting in de jaren vijftig was Guinness World Records (zoals het nu bekend staat) een soort handboek van uitdagingen voor alle overcompetitieve types in de wereld.

Goed, we zeggen niet dat het de schuld van het boek is, maar we weten niet of er zonder het boek mensen waren geweest die de meeste kopstoten per minuut probeerden uit te delen aan watermeloenen. Over gekke records gesproken: we hebben nog een mooie voor je.

Dit is de snelste wielwissel ooit bij een rijdende auto. Daarvoor is hoogst precies rijgedrag nodig, een vrije interpretatie van de gebruikershandleiding, een beetje durf en een monteur met een goed evenwichtsorgaan.

Het is al grappig genoeg dat het twee Italiaanse kerels zijn, wat ons gelijk doet denken aan Guido uit Cars (je weet wel, dat razendsnelle vorkheftruckje). En dan trokken ze voor de gelegenheid ook nog een Evel Knievel-pakje aan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear