Doorgaans zijn conceptauto’s statische modellen die zo fragiel zijn dat ze uit elkaar vallen wanneer je er te hard naar knipoogt. Vaak mag een selectief groepje mensen het bouwsel zien, waarna de conceptauto in de opslag van het automerk verdwijnt. Citroën doet dat anders met de Oli. Je kunt er niet alleen mee rijden, maar hij geeft ook antwoorden op de relevantste vragen over de elektrische revolutie.

Het gewicht bijvoorbeeld. Daar durft Citroën zich best stevig over uit te laten: ‘Anders dan een tweeënhalve ton wegend paleis op wielen, gevuld met schermen en gadgets, laat Oli zien dat je meer kan doen met minder.’ Pak aan, ieder ander automerk met een zware EV. Belangrijk om te weten is dat de Oli zo’n 1.000 kilo weegt, wat heel licht is voor een elektrische SUV.

De motorkap, dak en laadbak zijn gemaakt van karton met een zware coating. Dit materiaal is half zo zwaar als metaal, maar is wel net zo sterk. Komen al die dozen van de Wehkamp en Bol.com toch nog goed van pas. De delen met kartonnen vulling zijn volledig te recyclen, net als de rest van de auto, trouwens.

Actieradius van de Citroën Oli

De Citroën moet ongeveer 400 kilometer ver komen op een 40-kWh batterij. Ter vergelijking, de Honda e komt met een 35,5-kWH batterij en 1.500 kilo aan gewicht maximaal 210 kilometer ver. Het lage gewicht en de lage topsnelheid van de Oli dragen bij aan de grote actieradius. Check hieronder hoe de auto rijdt.

Rijden in de Citroën Oli

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie