Als de Golf vandaag ontwikkeld zou worden, zou hij dan Volkswagen Padel geheten kunnen hebben? Of is de auto niet vernoemd naar de favoriete sport van de topmannen bij Volkswagen? Dit jaar viert de Golf zijn vijftigste verjaardag en daarom deelt Volkswagen wat leuke feitjes over de populaire hatchback. Vandaag geven ze wat duidelijkheid waarom er in 1974 gekozen is voor de naam Golf.

Intern kreeg de Volkswagen Golf de naam Entwicklungsauftrag 337. Dit is waarschijnlijk Frans of Spaans*. Tijdens de brainstorm kwamen namen voorbij als Blizzard en Caribe. Als er niet al een Oostenrijkse ski-fabrikant was met de naam Blizzard, was dat waarschijnlijk de keuze geweest. Ook werd overwogen om de auto Scirocco te noemen en de Scirocco zoals we hem nu kennen ‘Scirocco Coupé’ te noemen.

De naam Golf komt bij de paardenclub vandaan

De naam kwam uiteindelijk van ene Hans-Joachim Zimmermann. Hij was chef inkoop bij Volkswagen in die tijd, maar door zijn bazen werd hij in die tijd ook min of meer verplicht om de voorzitter te worden van de lokale paardenclub. We maken geen geintje. En op die Reit- und Fahrverein Wolfsburg ontmoette hij een paard met de naam Golf. En die naam bleef hangen bij Zimmermann.

Dan ga je je toch afvragen hoe dat ging als ie verplicht was om voorzitter te worden bij de lokale parenclub, maar dat even terzijde. Bij de volgende vergadering met het marketingteam gooide Zimmermann de naam op tafel. Een naam die nog eens heel goed aansloot bij namen als de Passat en de Scirocco. Deze auto’s zijn vernoemd naar windstromen – wat dus ook natuurverschijnselen zijn.

De geruchten dat de Volkswagen Golf vernoemd is naar de balsport of naar de Golf van Mexico kloppen dus niet. Om het verwarrend te maken, was de pookknop in de GTI dan wel weer een golfbal. De auto is vernoemd naar een paard dat van 1966 tot 1993 leefde op de lokale ponyclub van Wolfsburg. Al speelde het wel mee dat een Golf óók een natuurverschijnsel is en zo goed aansloot bij de andere modellen van Volkswagen.

*Omdat we anders weer gekke mailtjes krijgen: we weten dat het Duits is

Reacties

  • Mau heeft op 23 juli 2024 geschreven:

    Entwicklungsauftrag 337. Dit is waarschijnlijk Frans of Spaans*

    Entwicklungsauftrag is gewoon duits 😬

    Reageer
  • Erik V. heeft op 23 juli 2024 geschreven:

    Maar dat bestelautootje heet caddy…

    • Pim heeft op 24 juli 2024 geschreven:

      Lokale parenclub 🤣🤣
      Dat is natuurlijk ook gewoon Duits.. 🫡

      Reageer
    Reageer
  • Jan heeft op 23 juli 2024 geschreven:

    En hoe zit het dan net de polo? Ook een paard?

    • Rovi heeft op 23 juli 2024 geschreven:

      🤣🤣

      • Skody heeft op 23 juli 2024 geschreven:

        Waarschijnlijk speelde hij polo op het paard genaamd golf 😂

        Reageer
      • Frans heeft op 23 juli 2024 geschreven:

        Lokale parenclub?

        • Piewie heeft op 23 juli 2024 geschreven:

          Wat deden ze met dat paard bij de parenclub in Wolfsburg???

          Reageer
        Reageer
      Reageer
    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)