Het is makkelijk om te haten op rijke lui die een supercar kopen als investering en niet als gebruiksvoorwerp. Ergens snappen we dat je je auto netjes wilt houden, maar aan de andere kant: voor het maken van kilometers in een technisch hoogstandje wil je best wat afschrijven, toch? Zo denkt Simon George van het YouTube-kanaal Drivers Keepers er wel over. Zijn Lamborghini Murciélago heeft bijna 500.000 kilometer gereden.

De Brit kocht de Lambo in 2004. Hij nam zich voor om er ook daadwerkelijk in te gaan rijden. De Murciélago die hij kocht, had bij de aankoop nog geen 100 kilometer op de teller staan. Noem het dus gerust een gloednieuwe auto. De auto is nog altijd in zijn bezit en hij heeft naar eigen zeggen geen moment spijt gehad van zijn aankoop.

Ook niet toen de Lamborghini in 2013 crashte op een circuit. Na het ongeluk duurde het drie jaar voordat de auto weer herbouwd was. Alleen de uitklapbare achtervleugels, het dak, het chassis, de motorkap en de behuizing van de versnellingsbak zijn nog origineel volgens eigenaar. Als je het zo bekijkt, is de auto dus nog geen tien jaar oud.

Lamborghini Murciélago 300.000 mijl bijna 500.000 kilometer zjkant na crash

De kilometerstand van de Murciélago

In de video hieronder neemt de eigenaar zijn Murciélago naar de geboorteplaats van de auto, Sant’Agata Bolognese. Na deze trip springt de teller over de 300.000 mijl, wat gelijkstaat aan 482.803 kilometer. Zo heeft de Lamborghini er dus bijna 500.000 kilometer op zitten. De eigenaar heeft deze afstand niet in zijn eentje afgelegd.

George vertelt dat het merendeel is gereden door ten minste 8.000 verschillende mensen. De Lambo werd verhuurd om mensen een supercar-ervaring te geven. ‘De auto genereerde zijn eigen inkomen, wat ervoor zorgde dat ik de auto kon houden’, zegt de eigenaar. Bij Lamborghini waarderen ze de verdiensten van de YouTuber. Hij krijgt een speciale rondleiding door het museum en de fabriek.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)