Freddie Flintoff haalde zijn rijbewijs pas bij de derde poging. ‘Ik hoefde toen geen auto te kopen, want de Lancashire County Cricket Club had een deal met Lookers Rover, waardoor je 1 procent van de waarde van een auto per maand betaalde aan huur. Dat was maar iets van 200 euro per maand, en nog een paar tientjes aan verzekering. Maar je kon niet kiezen voor de 220 Turbo. Dus nam ik de 216 Coupé, in het blauw.’ Ik was toen pas zeventien jaar en helemaal het heertje. Ik dronk niet, dus bracht ik altijd al mijn vrienden thuis en werd daarbij echt altijd, elke avond aangehouden door de politie in Preston. Want in Preston was die auto, een Rover met een 1,6-liter motor, het equivalent van een Mc­Laren in het dure Chelsea.

De verkeerde kleur

Ik verruilde ’m voor de cabrio, maar ik kreeg de verkeerde – hij was paars in plaats van blauw, dus die had ik maar drie maanden. Toen kreeg ik een salarisverhoging en nam de 620ti. Dat was nog eens een auto. Helaas reed iemand er achterop toen ik op weg was naar een wedstrijd in Cheadle. Vanwege een whiplash kon ik die dag niet spelen, en reed rond met een dichtgeplakte achterklep.

De eerste auto die Freddie Flintoff kocht

De eerste auto die ik kocht, was een Porsche Boxster. Ik was op tournee in Pakistan en ik verveelde me een beetje, dus kocht ik een auto. Fijn ding. Het probleem was dat er op een dag op een achterafweggetje een Austin Metro op me af kwam. Ik stopte, maar die Metro niet. Hij reed frontaal tegen me aan. In die tijd had de Metro nog stalen bumpers. Die auto had niets, geen schrammetje. Maar de hele voorkant van mijn Boxster lag eraf.

De BMW M5 moet er ook bij

Daarna had ik een BMW M5. De E39 met de V8 en de handbak. Dat was een verbazingwekkende auto, wat een machine. Hij was ooit van Lee Westwood geweest; die kocht ’m voor iets van 70.000 pond. Darren Clarke, die toen hetzelfde management had als ik, kocht ’m vervolgens voor zo’n 45.000 pond. Ik bood hem toen 23.000 pond voor de auto. Er stond nog geen 10.000 kilometer op, en hij was pas drie jaar oud. Echt, wat een ding was dat.

De slechtste auto van Freddie Flintoff

De slechtste auto die ik ooit heb gehad, was een Overfinch Range Rover. Ik reed door een gat in het wegdek en had meteen twee kapotte banden. Toen reed ik eens door een grote plas – ik kon mezelf niet inhouden – en viel de hele bodemplaat eraf. Ik bracht ’m naar de garage, haalde ’m daar drie dagen later op en, geen woord gelogen, rijd door dezelfde plas met 50 km/u en wéér valt die bodemplaat eraf. Ik besloot meteen dat ik die auto nooit meer wilde zien – de elektronica had ­namelijk ook allerlei problemen.

Een ongeluk met de Ford F-150?

Ik kocht daarna een VW Touareg, de V10 TDI. Ik heb me nooit echt gerealiseerd hoe goed die auto eigenlijk was totdat ik ’m had verkocht. Ook had ik een Ford F-150, de Harley Davidson-editie. Daar kreeg ik een ongeluk mee toen ik op weg was naar het huis van een vriend. Ik reed niet eens erg hard, maar in een bocht op een plattelandsweggetje brak de achterkant ineens uit. Ik probeerde dat te corrigeren, en toen ging ie de andere kant op. Dwars door een hek en een paar struiken, en dat belandde allemaal in de cabine, want ik reed met het raam open.

Wat rijdt Freddie Flintoff nu?

Mijn dagelijkse auto is een Porsche 997 Turbo: zwart, tien jaar oud, 75.000 kilometer op de teller. Ik kocht ’m eigenlijk in een opwelling, maar ik ben gaandeweg echt van die auto gaan houden. Hij heeft welbeschouwd alles wat ik wil. Daarnaast hebben we een Mercedes GLS 350 d voor het gezin.

Freddie Flintoff heeft natuurlijk ook een Lambo

De andere auto in Freddie Flintoff’s garage is een Lamborghini Murciélago. ‘Ik voel me vaak wel een beetje een idioot als ik erin zit: hij heeft van die niet-verstelbare koolstofvezel kuipstoelen, dus als ik er langer dan een halfuur in rijd, doet alles pijn. Ook kan ik de richtingaanwijzer naar links niet aanzetten, want daar bevindt zich mijn knie. Maar ik kan er in de garage uitgebreid naar zitten kijken. Ik ben geen groot fan van de Aventador en de nieuwere modellen, maar ik vind de Murciélago echt prachtig.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)