Voor veel enthousiastelingen is de overgang van de vorige C 63 AMG naar de huidige Mercedes-AMG C 63 S E Performance net eventjes te groot. In plaats van een woest bulderende en geweldig klinkende V8 is er nu een 2.0-liter viercilinder 476 pk en die flinke assistentie krijgt van een elektromotor om zo tot een vermogen van 680 pk te komen. Daarbij is de C 63 nu efficiënter dan ooit.

Heel erg leuk allemaal, maar je gaat niet naar AMG voor efficiency. Niemand gaat naar McDonald’s toe voor de salades. Toch? Uiteraard ziet Mercedes dat heel erg anders. Logisch, ze hebben er namelijk belang bij dat mensen die auto kopen. Om ons te overtuigen gebruikt Mercedes een bijzondere vergelijking, namelijk die met een smartphone. Dat zegt Mercedes-ontwikkelingschef Jaime Cohen in een interview met het Australische Car Sales.

Smartphones zonder toetsenbord waren ook wennen

Er was ooit een periode dat smartphones nog voorzien waren van een lading knopjes en soms zelfs een extra pennetje. Destijds waren sommige mensen sceptisch over de smartphone zonder toetsenbord, alhoewel dat vooral mensen waren die een dergelijk model in de aanbieding hadden. Cohen ziet deze transitie als iets dat tijd nodig heeft en dat de kwaliteit van het product leidend is.

Het grote issue is dat de C 63 een bijzonder compromis is. De auto is namelijk erg zwaar dankzij alle technologie (2.050 kilogram). Er zijn accu’s aanwezig, maar de elektrische actieradius is slechts 10 km. Het verbruik is uiteindelijk ook niet echt denderend, want een verbrandingsmotor met veel vermogen zuipt altijd als men aanspraak maakt op dat vermogen.

Toch weer een V8?

Het is niet de eerste keer dat iemand van Mercedes in de bres springt voor de viercilinder C 63 AMG. De verkopen van dit model staan al langere tijd onder druk en er gaan geruchten dat AMG toch tussentijds een andere motor gaat toepassen. Een beetje hetzelfde als wat Porsche met de 718 GTS heeft gedaan. De onlangs geïntroduceerde E 53 AMG heeft een zescilinder en de CLE 63 zal naar verluidt een V8 gaan krijgen. Dat zijn dan perfecte auto’s voor hen met een Palm Treo of Nokia 9110 Communicator.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)